Rajzolj a Comic Jam asztalainál a Kreatív Zónában! Rajzolhatsz a comic jam sablonra és idén külön témákkal is készülünk. Gyere szeptember 27-én a Dürer kertbe, ha kísérletezni támadt kedved!

11-13 óra Képregénytervezés mese alapján Lakatos Botonddal

A mesét részletekben hallgatjuk meg, a terveket pedig alaposan megbeszéljük. A képregényeket otthon tudjátok kivitelezni, és küldjétek el Botondnak ímélben, hogy büszke lehessen rátok! (kepregenyszovetseg@gmail.com) Kérjük a résztvevőktől, hogy pontosan érkezzenek!

Negyvenhárom éves vagyok, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomáztam, voltam festőművész, grafikus, fotós, fémipari munkás, rajztanár. Képregényes alkotásom a “Gilisztalázadás”. Hobbim: 25 fok lágy szellőben, napsütésben beszélgetni egy sör mellett.

A képregényekben azt szeretem a legjobban, hogy sokrétű kifejezési lehetőségeket kínál.

13-15 óra Karaktertervezés Lakatos Istvánnal

Megtapasztaljuk és kikísérletezzük, hogy mitől lesz élettel telivé egy figura és hogy hogyan válik többé egy kétdimenziós, vonalakból álló rajznál.

Azt szeretem a képregényekben, hogy azt csinálsz és úgy csinálod, ahogy akarod. Egész világokat teremthetsz, akár egyes-egyedül, és megmutathatod, te hogyan látod a világot, azaz akár úgy torzíthatod, ahogy senki más nem látja. Szó szerint egy másik ember fejéből leshetsz kifelé.

15-17 óra Improvizáció Madarász Gergellyel

Az improvizáció és a humor Gergely képregényeinek fontos elemei. Gyere el és kísérletezz!

Azt szeretem a képregényekben, hogy nagyon sok lehetőség rejlik benne, akár történetmesélésről, akár képi megjelenítésről beszélünk. Gyakorlatilag majdnem mindent magába foglal, amit a többi vizuális művészet tud. De a leginkább vonzó benne az, hogy bármilyen világba eljuthatunk általa.

11 órától Gergely bárkinek lerajzolja a portréját a Majomdaráló stílusában. Keressétek a Red One House zenekar standjánál!