Május 10. Szerda

18:00 átutazók: Kiállítással nyitjuk a Képregényfesztivált a Restro Puskinban

Gyere te is megünnepelni a magyar képregényt! Kiállítanak a 2022-ben képregénydíjakat kapó magyar alkotók, azaz Hudra Móni, Oravecz Gergely és Tebeli Szabolcs Alfabéta-díjas képregényalkotók.

Ezzel a kiállítással nyitjuk az öt napos a 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált. A kiállítást megnyitja Gregor Lilla, a fesztivált megnyitja Szép Eszter.

2022 díjnyertes képregényei, amelyeket az ÁTUTAZÓK kiállításon láthatsz, különleges világokba kalauzolnak.

  • Hudra Móni és Oravecz Gergely ifjúsági képregényében az Aquincumi víziorgona szelleme lesz egy kíváncsi lány idegenvezetője.
  • A Tebeli Szabolcs rajzolta, és Somogyi György által írt Kittenberger-sorozat harmadik részében, A pokol kapujában, az egyedi steampunk világ rejtélyeinek felgöngyölítésében Áts és Boka állnak a híres vadász rendelkezésére.

A Restro Puskin kávéház címe: 1052 Budapest, Semmelweis utca 2.

19:00 A nagy képregény-mashup: workshop Poór Dotyával a Restro Puskinban

Te hogyan olvasol képregényt? A workshop során kezdő és haladó képregényolvasók rajzos gyakorlatokon keresztül oszthatják meg egymással érdeklődésüket, olvasási szokásaikat. Gyere remixeket készíteni a résztvevők kedvenc képregényeiből.

A workshopra a regisztráció április 24-én indul. Hozd el a kedvenc képregényedet, ha van ilyen! A szakkör adományos, az ajánlott adomány 1500–3000 forint az anyagi helyzetednek megfelelően.
Előzetes rajztudás, kézügyesség, tehetség nem szükséges a részvételhez.

Kövess bennünket a közösségi médiában!