Május 11. csütörtök

Fedezd fel a KépregényKönyvtár kincseit!

Gyere a KépregényKönyvtárba a Gólyába május 11-én 18 órakor, olvass képregényt és beszélgess Moskát Anita többszörös Zsoldos Péter-díjas íróval és Mráz Istvánnal, A képregények titkos élete podcast házigazdájával!

A legjobb képregények egy helyen a KépregényKönyvtárban! Lapozz bele friss nemzetközi kiadványokba és magyar szerzők műveibe.

Rengeteg alternatív, komoly, komolytalan, szép, ronda, szuperhősös és konfliktuskerülő képregénnyel várunk.

A képregénybemutató után szabad képregényolvasás, inspirálódás, feltöltődés, sőt, ha kedved van: rajzolás ezerrel!

Mire számíthatsz

A délután folyamán Moskát Anita és Mráz István bemutatnak néhány kincset és személyes kedvencet a KépregényKönyvtár kínálatából. Vendégeinkkel Szép Eszter képregénykutató beszélget.

És most ismerd meg a program résztvevőit:

„Szenvedélyesen érdekel a történetmesélés minden formája, és a képregények rengeteg vizuális és narratív lehetőséget tartogatnak. Sosem fogom feldolgozni, hogy nem tudok rajzolni.”

Moskát Anita

„A képregény elkísér egészen kiskoromtól és velem is fog maradni, amíg élek. Azt hiszem többször ismertem magamra, éltem át katarzist képregény olvasás közben, mint bármilyen más médiummal. A film zsigeri élmény a számomra, az irodalom pedig elsősorban intellektuális, a képregény pedig képes rá, hogy ötvözze ezt a kettőt.”

Mráz István

“Kevés annyira bonyolult és izgi dolog van, mint a képregény: alkotóként és olvasóként is többféle nyelvi és vizuális kódhoz kell érteni, és el kell benne mélyedni ahhoz, hogy feltáruljon a komplexitása. Nagy örömet okoz, ha képregényt olvashatok vagy csinálhatok.”

Szép Eszter, képregénykutató

Ema elvan kiállításmegnyitó és könyvbemutató

vendég: Iveta Merglová

18:00-kor várunk a The Garden Studio & Caféba (1061 Budapest, Paulay Ede u. 18.) A kiállítás június közepéig látogatható.