Luis Bustos

Luis Bustos, a García!-sorozat rajzolója május 14-én dedikál a Dürer Kertben.

Május 13-án egy előzetes regisztációhoz kötött Masterclass-t tart a Milestone Intézetben. A Masterclass ingyenes, regisztrálj itt.

Május 14-én 11:00-kor beszélgetünk vele a Dürer Kert színpadán (a kisteremben.) Részletek.

A spanyol történelmi ellentéteket krimibe és frappáns fekete-fehér rajzokba oltó sorozatról ezt írta Szente Ádám, a Roboraptor kritikusa:

„A szövevényes sztori mellett a látványvilág képzi a García! legfőbb vonzerejét. A dinamikus cselekmény dinamikus rajzokat kívánt, amelyeket Luis Bustos fekete-fehér illusztrációi hiba nélkül szállítanak. De nemcsak emlékezetes képsorokban tapicskolhatunk, hanem kellőképpen véresekben is. Itt kell megjegyezni, hogy a García! nemcsak a kémtörténetek, hanem a szuperhősképregények felé is tesz egy gesztust, a főszereplő ugyanis egy-egy hajigazítás után hajlamos olyat bemosni az éppen akruália fogdmegnek, hogy annak majdnem leesik a feje a helyéről – és ez pontosan olyan cool, mint amilyennek leírva tűnik. De nemcsak szaftot, hanem komikumot is csomagoltak a panelek közé, gondolok itt egy mindig mindenhol feltűnő rendőrtiszt szórakoztató bénázásaira.” Olvasd el a teljes írást itt.

Luis Bustos (Madrid, 1973). Képregényrajzoló, illusztrátor és grafikus. 1996-ban kezdte pályáját a Rayos y centellas (Villám és szikra, Camaleón Ediciones) című kötettel, amelynek forgatókönyvét David Muñoz írta. Sokszínű stílusa miatt számos műfaj- ban és formátumban alkotott, a comic booktól kezdve az európai albumon keresztül a sajtóban megjelenő karikatúráig vagy a képregénykötetekig.

Művei közül kiemelkedik egy kalandos elbeszélés Ernest Shackleton antarktiszi expedíciójáról, az Endurance (Planeta DeAgostini, 2009); a Zorgo (Dibbuks, 2012) című ifjúsági képregény, vagy épp a Versus (Entrecómics Cómics, 2014), amely Jack London Egy szelet sült című elbeszé- lésének adaptációja. Ugyancsak közreműködött az El Jueves című humoros hetilapban (2012–2014), jelenleg pedig az Orgullo y Satisfacción című digitális folyóiratnál dolgozik. További munkái közé sorolhatjuk a Residuos (Maradékok, Glénat, 2005) című kötetet, amelyen David Múñozzal és Antonio Trashorrasszal dolgozott, vagy épp az Infiernos! (Poklok, Caramba!, 2015) című könyvet, amelynek forgatókönyvét John Tones írta. Luis Bustos a Cervantes Intézet jóvoltából érkezik Budapestre.

Kövess bennünket a közösségi médiában!

A García!-sorozatot a Vad Virágok Könyvműhely adja ki, élőszereplős sorozat formájában pedig az HBO MAX-on nézhetitek meg.