Képregényen dolgozol? Tele van a fiókod és az online tárhelyed képregényötletekkel? Esetleg felvételizni szeretnél?

Mutasd meg nekünk képregényeidet szeptember 27-én a Dürer kertben!

A Mustrán személyesen konzultálhatsz képregényművészekkel és szakemberekkel. Visszajelzést kaphatsz arról, hol tartasz, elmondhatod ötleteidet, felteheted kérdéseidet.

A Mustra regisztrációhoz kötött és a képregényfesztiválos belépővel látogatható.

Kiknek mutathatod meg a portfóliódat?

Demus Zsófia: Mustra azoknak, akik képregényt szeretnének kiadni

Demus Zsófia PhD-hallgató, a Képregényfesztivál egyik szervezője, a Magyar Képregény Szövetség egyik ügyvivője, a Szépirodalmi Figyelő és a szifonline.hu képregényszerkesztője.

Kiket vársz a mustrára?
A mustrám elsősorban azoknak szól, akik elakadtak, és nem tudják, hogyan kellene alkotásaikkal pályázni, vagy azokat kiadni, de szívesen ötletelek még készülőben lévő projektekről is.

Azt szeretem a képregénykiadásban, amikor a rengeteg panel és szöveg a megfelelő helyre kerül, és összeáll egy kiadvánnyá.

Demus Zsófia 13 és 14 óra között tartja a Mustrát, amire hárman tudtok feliratkozni.

Erhardt Domonkos: Mustra művészeti tanulmányokon gondolkodóknak

Erhardt Domonkos a MOME animáció mesterszak hallgatója, a PIROS animation stúdió alapítója. Számos magyar szerzői képregény antológiában vett részt, legutóbbi képregényes munkája a Szépirodalmi Figyelő felkérésére készített Versenyló című rövid történet. A képregény mellett animációval, rendezéssel is foglalkozik. Kedves munkái a Poket zsebkönyvekhez készített trailerek, a Fran Palermo együttes egyik legújabb számához készített animációs videóklip, az YKRA márkának készült animációs spot és az ebből tervezett táska minta. További infó: instagram.com/erhardt.domonkos

Kiket vársz a mustrára?
Azokat a fiatalokat akik továbbtanulás előtt állnak és (főleg animációs) művészeti felsőoktatásban szeretnének részt venni.

Azt szeretem a képregényrajzolásban, ahogyan az egymás mellé rajzolt képek egy történetté állnak össze.

Erhardt Domonkos online tartja a Mustrát, amire Domival tudtok időpontot egyeztetni a kepregenyszovetseg@gmail.com-on.

Fritz Zoltán: Mustra azoknak, akik tovább szeretnének lépni

Fritz Zoltán 2003/4-ben diplomázott a MOME-n kerámikusként, majd rajz- és vizuális kultúra tanárként. 2005 óta aktív animációs rendező, animátor, storyboard artist, művészeti vezető, képregényrajzoló. Az animációs filmsorozatok, filmek, videóklippek mellett több nyomtatásban megjelent képregény alkotója, 2011-ben a kép-sor kategóriában Alfabéta-díjas képregényalkotó. A Magyar Képregény Akadémia alapító tagja, évekig elnöke.
2005 óta a Comic Jam workshopok vezetője, több külföldi képregényes fesztivál résztvevő tagja. Az Illyés Akadémián, jelenleg a METU animáció szakán tervező tanár, specialitása a storyboard építés, rajzolás, filmes dramaturgia, azaz storytelling. További infó: http://zfritz.blogspot.com/ .

Kiket vársz a mustrára?
Főleg olyan jelentkezőket várok, akik szeretnének komolyabban elmélyülni a képes történetmesélés műfajaiban, vagy az út elején állnak, vagy már egy ideje a fióknak rajzolnak, de eddig még kevés embernek mutatták meg, és kíváncsiak, hogyan lehet továbblépni a nyilvánosság felé.

Azt szeretem a képregényrajzolásban, ahogyan a történet képekből áll össze.

Fritz Zoltán 11 és 12 óra között tartja a Mustrát, amire hárman tudtok feliratkozni.

Szép Eszter: Mustra azoknak, akiket a vizuális történetmesélés érdekel

Szép Eszter a Képregényfesztivál igazgatója, a Magyar Képregény Szövetség egyik ügyvivője. 2018-ban szerzett doktori fokozatot, disszertációját a képregényrajzolásról írta. A hamarosan megjelenő könyvében már rajzolt is a képregényrajzolásról. Rendszeresen ír és beszél képregényekről tudományos nyelven és érthetően is, tanított képregényt a MOMÉ-n, az ELTÉ-n és a Milestone Intézetben. Képregényes mentorként és publikálás előtt álló képregények és tanulmányok első olvasójaként is dolgozik. További infó: eszterszep.com

Kiket vársz a mustrára?
Akiknek vannak félkész képregényei, forgatókönyvei, vagy bármi, ami papíron elrendezett képekből és szövegből áll, és szeretne azon gondolkodni, hogyan lehetne gördülékenyen elmesélni egy sztorit.

Azt szeretem a képregényekben, hogy milyen sokféle vizuális utalásrendszert lehet létrehozni véletlenül vagy szánt szándékkal.

Szép Eszter 14 és 15 óra között tartja a Mustrát, amire hárman tudtok feliratkozni.

Így vehetsz részt a Mustrán

1. Válaszd ki az érdeklődésednek leginkább megfelelő Mustrát.
  2. A Mustrára szeptember 24-ig tudsz feliratkozni.
  3. Feliratkozás után küldd el portfóliódat (akár csatolmányként, akár instagram/más felület linkjét) a kepregenyszovetseg@gmail.com-ra. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a beszélgetés valóban személyre szabott lehessen. Mindenképpen emelj ki vagy küldj el egy konkrét képregényt, amiről részletesebben szeretnél beszélni.
  4. A személyes konzultációk időtartama 20 perc.

Feliratkozás linkek

A nevekre és időpontokra kattintva az Eventbrite oldalán keresztül tudsz feliratkozni egy Mustrára.

Demus Zsófia, 13 óra
Demus Zsófia, 13.20 óra