Képregényen dolgozol? Tele van a fiókod és az online tárhelyed képregényötletekkel? Esetleg felvételizni szeretnél?

Mutasd meg nekünk képregényeidet szeptember 27-én a Dürer kertben!

A Mustrán személyesen konzultálhatsz képregényművészekkel és szakemberekkel. Visszajelzést kaphatsz arról, hol tartasz, elmondhatod ötleteidet, felteheted kérdéseidet.

A Mustra regisztrációhoz kötött és a képregényfesztiválos belépővel látogatható.

Kiknek mutathatod meg a portfóliódat?

Demus Zsófia: Mustra azoknak, akik képregényt szeretnének kiadni

Demus Zsófia PhD-hallgató, a Képregényfesztivál egyik szervezője, a Magyar Képregény Szövetség egyik ügyvivője, a Szépirodalmi Figyelő és a szifonline.hu képregényszerkesztője. 

Kiket vársz a mustrára?
A mustrám elsősorban azoknak szól, akik elakadtak, és nem tudják, hogyan kellene alkotásaikkal pályázni, vagy azokat kiadni, de szívesen ötletelek még készülőben lévő projektekről is.

Azt szeretem a képregénykiadásban, amikor a rengeteg panel és szöveg a megfelelő helyre kerül, és összeáll egy kiadvánnyá.  

Demus Zsófia 13 és 14 óra között tartja a Mustrát, amire hárman tudtok feliratkozni.

Erhardt Domonkos: Mustra művészeti tanulmányokon gondolkodóknak

Erhardt Domonkos a MOME animáció mesterszak hallgatója, a PIROS animation stúdió alapítója. Számos magyar szerzői képregény antológiában vett részt, legutóbbi képregényes munkája a Szépirodalmi Figyelő felkérésére készített Versenyló című rövid történet. A képregény mellett animációval, rendezéssel is foglalkozik. Kedves munkái a Poket zsebkönyvekhez készített trailerek, a Fran Palermo együttes egyik legújabb számához készített animációs videóklip, az YKRA márkának készült animációs spot és az ebből tervezett táska minta. További infó: instagram.com/erhardt.domonkos

Kiket vársz a mustrára?
Azokat a fiatalokat akik továbbtanulás előtt állnak és (főleg animációs) művészeti felsőoktatásban szeretnének részt venni.

Azt szeretem a képregényrajzolásban, ahogyan az egymás mellé rajzolt képek egy történetté állnak össze.

Erhardt Domonkos online tartja a Mustrát, amire Domival tudtok időpontot egyeztetni a kepregenyszovetseg@gmail.com-on.

Fritz Zoltán: Mustra azoknak, akik tovább szeretnének lépni

Fritz Zoltán 2003/4-ben diplomázott a MOME-n kerámikusként, majd rajz- és vizuális kultúra tanárként. 2005 óta aktív animációs rendező, animátor, storyboard artist, művészeti vezető, képregényrajzoló. Az animációs filmsorozatok, filmek, videóklippek mellett több nyomtatásban megjelent képregény alkotója, 2011-ben a kép-sor kategóriában Alfabéta-díjas képregényalkotó. A Magyar Képregény Akadémia alapító tagja, évekig elnöke.
2005 óta a Comic Jam workshopok vezetője, több külföldi képregényes fesztivál résztvevő tagja. Az Illyés Akadémián, jelenleg a METU animáció szakán tervező tanár, specialitása a storyboard építés, rajzolás, filmes dramaturgia, azaz storytelling. További infó: http://zfritz.blogspot.com/ .

Kiket vársz a mustrára?
Főleg olyan jelentkezőket várok, akik szeretnének komolyabban elmélyülni a képes történetmesélés műfajaiban, vagy az út elején állnak, vagy már egy ideje a fióknak rajzolnak, de eddig még kevés embernek mutatták meg, és kíváncsiak, hogyan lehet továbblépni a nyilvánosság felé.

Azt szeretem a képregényrajzolásban, ahogyan a történet képekből áll össze.

Fritz Zoltán 11 és 12 óra között tartja a Mustrát, amire hárman tudtok feliratkozni.

Szép Eszter: Mustra azoknak, akiket a vizuális történetmesélés érdekel

Szép Eszter a Képregényfesztivál igazgatója, a Magyar Képregény Szövetség egyik ügyvivője. 2018-ban szerzett doktori fokozatot, disszertációját a képregényrajzolásról írta. A hamarosan megjelenő könyvében már rajzolt is a képregényrajzolásról. Rendszeresen ír és beszél képregényekről tudományos nyelven és érthetően is, tanított képregényt a MOMÉ-n, az ELTÉ-n és a Milestone Intézetben. Képregényes mentorként és publikálás előtt álló képregények és tanulmányok első olvasójaként is dolgozik. További infó: eszterszep.com

Kiket vársz a mustrára?
Akiknek vannak félkész képregényei, forgatókönyvei, vagy bármi, ami papíron elrendezett képekből és szövegből áll, és szeretne azon gondolkodni, hogyan lehetne gördülékenyen elmesélni egy sztorit.

Azt szeretem a képregényekben, hogy milyen sokféle vizuális utalásrendszert lehet létrehozni véletlenül vagy szánt szándékkal.

Szép Eszter 14 és 15 óra között tartja a Mustrát, amire hárman tudtok feliratkozni.

Így vehetsz részt a Mustrán

  1. Válaszd ki az érdeklődésednek leginkább megfelelő Mustrát.
  2. A Mustrára szeptember 24-ig tudsz feliratkozni.
  3. Feliratkozás után küldd el portfóliódat (akár csatolmányként, akár instagram/más felület linkjét) a kepregenyszovetseg@gmail.com-ra. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a beszélgetés valóban személyre szabott lehessen. Mindenképpen emelj ki vagy küldj el egy konkrét képregényt, amiről részletesebben szeretnél beszélni.
  4. A személyes konzultációk időtartama 20 perc.

Feliratkozás linkek

A nevekre és időpontokra kattintva az Eventbrite oldalán keresztül tudsz feliratkozni egy Mustrára.

Demus Zsófia, 13 óra
Demus Zsófia, 13.20 óra
Demus Zsófia, 13.40 óra
Erhardt Domonkos, 14 óra
Erhardt Domonkos, 14.20 óra
Erhardt Domonkos, 14.40 óra
Fritz Zoltán, 11 óra
Fritz Zoltán, 11.20 óra
Fritz Zoltán, 11.40 óra
Szép Eszter, 14 óra
Szép Eszter, 14.20 óra
Szép Eszter, 14.40 óra