Szervezők

DEMUS ZSÓFI, A VÁSÁR ÉS A COSPLAY KOORDINÁTORA

“A képregényekben a hibrid jelleget és a komplexitást szeretem, koncentrált figyelmet követel.”

Gregor Lilla, kulturális programok

„Képregényt olvasni – ugyanúgy, mint másféle dolgokat olvasni – ezerféle lehet. Pont ezt a sokszínűséget szeretem a képregényekben, hogy a mindennapi problémáinktól a legkülönösebb fantáziavilágokig bármit találhatok bennük.”

Mayer Roland, képregénypályázat,

,,Azt szeretem a képregényben, hogy a jellemzőiről, mint az olvasási rendje, komplexitása vagy felépítésének sajátosságai, és készítésének fortélyairól mindenki minden évben elmondhatja ugyanazt, ennek ellenére a megjelenő kötetek mégis változatosak tudnak maradni. ” 

Kenesei János, a díjak és pályázatok adminja

„Gyerekkorom óta elkísérnek a képregények. Hozzátartoznak a mindennapjaimhoz. Van dolgozós, és otthon ülős, várakozós, és utazós képregényem. 🙂 Az én szememben ugyanolyan fontos, sokszínű történetmesélő műfaj, mint a könyvek, és filmek.”

Mráz István, kulturális programok

„A képregény elkísér egészen kiskoromtól és velem is fog maradni, amíg élek. Azt hiszem többször ismertem magamra, éltem át katarzist képregény olvasás közben, mint bármilyen más médiummal. A film zsigeri élmény a számomra, az irodalom pedig elsősorban intellektuális, a képregény pedig képes rá, hogy ötvözze ezt a kettőt.”   

PONGRÁCZ MÁRTON, animáció

A történetmesélés, az információátadás és a művészetek minden formája érdekel. A képregény is idetartozik. Kép és szöveg egyedi összessége, ponyvától az absztrakcióig. Sokkal több van ebben a médiumban, mint szuperhősök és BANG-ek olvasztótégelye, és itt az ideje, hogy erre több ember is felfigyeljen. Ezért is örülök, hogy a fesztivál szervezői között kötöttem ki! De azért jöhetnek a (szuper)hősök is. ;)”

Szép Eszter, igazgató, nemzetközi kapcsolatok. kulturális programok

“Kevés annyira bonyolult és izgi dolog van, mint a képregény: alkotóként és olvasóként is többféle nyelvi és vizuális kódhoz kell érteni, és el kell benne mélyedni ahhoz, hogy feltáruljon a komplexitása. Nagy örömet okoz, ha képregényt olvashatok vagy csinálhatok.”

Valentiny Tamás, vizuálok, képregénypályázat, közösségi média

„Több mindent nem szeretek a képregényben és az azt övező kultúrában. Sokszor egyhangúnak, kliséktől vezéreltnek látom a lehetőségek ellenére, és hosszas keresés után sem találtam meg azokat a műveket, amik nekem szólnak. Hogy miért vagyok mégis itt?Szeretem a képregény szabad és játékos, vagy éppen precíz és kötött formáját, és hiszek abban, hogy sokkal többfélébb kifejezésre fel lehet használni. Ezt a fejlődést szeretném segíteni.”

Hudra Móni és Oravecz Gergely készítették a fesztivál plakátját.