Thomas Verguet

Tanuld el a képregényezés csínját-bínját egy profitól!

május 14-én vasárnap
  • Beszélgetés 11.30-kor a kisteremben a színpadon, angol nyelven. Részletek.
  • a Dürer kertben Thomas Verguet dedikálja Magellán című képregényét 14 és 16 óra között!
Május 13-án szombaton
  • 10:00-11.30 képregényworkshop gyerekeknek Thomas Verguet vezetésével a Francia Intézetben. Francia nyelven, tolmácsolással. Részletek.
  • .11:30 dedikálás a Latitudes könyvesboltban
  • 14:45 Masterclass a Francia Intézetben. Részletek.

Thomas Verguet 1981-ben született Aix-en-Provence-ban. Kamaszkorában, amikor napjait főként a klasszikus zenének és a tanulmányoknak szentelte, Thomas elkezdett érdeklődni a számítógépes grafika, a speciális effektusok és a képregények iránt. Számítástechnikát tanult egy lyoni mérnöki iskolában, és ezzel egy időben képregényleckéket vett. Diplomájával a zsebében, aztán végérvényesen a kilencedik művészet felé fordult.

Együttműködött a marseille-i „Anachronique” fanzinnel (2009 Alternative BD Selection of the FIDB of Angoulême), majd Belgiumban tanult grafikai tervezést, rajzfilmkészítést, valamint képregényt. Thomas-t ezután megbízta a párizsi Elyum stúdió, hogy megrajzolja a magyarul is megjelent „Magellán” képregényt, amelyet Christian Clot írt, társrajzolója pedig Bastien Orenge volt.

Annyira érdekelte az, hogy tökéletesítse történetmesélő képességeit, hogy elkészítette a kétkötetes Seigneurs de Guerre storyboardját. Thomas ezután a Soleil kiadónál dolgozott egy projekten, az „Edgar Allan Poe – Kísértet” című köteten.