Walter Venturi

Walter Venturi ismét Budapesten! Másodszor érkezik vendégként a Nemzetközi Képregényfesztiválra az olasz rajzoló-író, aki ezúttal két képregényét is bemutatja.

Május 14-én a Dürer-kertben, majd 15-én az Olasz Kulturális Intézetben mutatja be és dedikálja a Frike Comics kiadásában a CHANBARA című kötetet, illetve az Anagram Comics kiadásában A NAGY BELZONI című könyvét.

Május 14-én 11.45-től Walter Venturi is részt vesz a képregényes párbajban! Várunk a kisteremben a színpadnál.

Chanbara: a feudális Japánban játszódó, a szamurájok mítosza ihlette, izgalmas történet, 98 oldalon.

A Nagy Belzoni: Giovanni Belzoni, az egyiptomi régészeti ásatások egyik úttörője, az “igazi Indiana Jones” kalandos, látványos élettörténete, 270 oldalon.

Walter Venturi 1969-ben született Rómában, 1994 óta rajzol képregényeket. Pályafutását gyerekeknek szóló kiadványokkal kezdte, 1999 és 2005 között az Olaszországban a Play Press Publishing által gondozott DC képregények szerkesztője. Számos nagy sikerü olasz fumettin dolgozott, a Bonelli kiadónál futó sikersorozatok, például a Zagor, a Martin Mystere, a Dragonero és a Tex rajzolója. Magyarul olvasható tőle a Dragonero Legendák (Zagor és Dragonero), valamint a Frike Comix-Anagram Comix gondozásában a Színes Zagor első kötete. Venturi az Olasz Kultúrintézet és a Frike Comix támogatásával érkezik a Képregényfesztiválra.

A képregényfesztivál facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/6182291131827334

Kövess bennünket a közösségi médiában!