Workshopok

Június 4-én szombaton a Francia Intézetben, június 5-én vasárnap a Dürer Kertben várunk workshopokkal.

Június 4. Szombat

Ronan Toulhoat Képregényműhelye 6-12 éves gyerekeknek: 10:00-11.30, Francia Intézet, Médiatár

Rajzold meg a saját képregényedet egy profi segítségével! Ronan Toulhoat képregényszerző- és rajzoló segít a jelenetek megírásában és a csattanó kidolgozásában. Francia nyelven, tolmácsolással. Regisztráció: mediatar@inst-france.hu

Digitális képregényrajzolás – Ronan Toulhoat interaktív előadása: 12:00-13.30, Francia Intézet, Színházterem

Előképzettséget nem igénylő, mindenki számára nyitott interaktív előadás a digitális rajzolásról. Ronan Toulhoat képregényszerző- és rajzoló bemutatja, hogy hogyan születik meg egy képregény az első kockáktól az utolsóig. 16 éves kortól ajánlott. Francia nyelven, szinkrontolmácsolással. Nem szükséges regisztrálni.

Június 5. Vasárnap, Dürer Kert

11.00-12.30 Te vagy a hősöm! – Képregényworkshop 10-13 év közötti gyerekeknek

Fedezzük fel együtt, hogyan mesélnek a képregények, aztán rajzoljuk meg a sajátunkat! De ne felejtsd el: a szuperhősöknek is lehet gyenge pontjuk!

Közös hőstervezés és képregényrajzolás Gregor Lillával. A workshopon 12 fő vehet részt. Rajzeszközöket biztosítunk, de nyugodtan hozd magaddal a kedvenc ceruzáidat és tollaidat!

„Lilla vagyok, főleg olvasom a képregényeket, de néha rajzolom is őket. Meg lefordítok párat, és egyetemistáknak is tanítom, miért érdekes velük foglalkozni. Az szeretem a képregényekben, hogy a történetmesélés egyszerre és felváltva sok különböző módon zajlik, emiatt nagyon figyelni kell, ha mindent észre akarunk venni.”

12.30-13.15 Érzelmek megjelenítése az arcmimikában – Manga workshop Farkas Katalin Milával 1

Manga arcok, a realisztikustól a chibikig! Tarts velünk, és próbáld ki magad a játékos rajzfeladatokban, sorra vesszük, hogyan tudjuk átadni karaktereink érzelmeit!

Várunk szeretettel minden lelkes kezdő alkotót, aki szereti a kihívásokat! A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, életkori megkötés vagy létszámkorlát nincsen. Rajzeszközöket biztosítunk, de nyugodtan hozd magaddal a kedvenc ceruzáidat és tollaidat!

Szólítsatok Milának! Gyerekkorom óta a mangák világában barangolok és miután megszereztem a grafikusi végzettségem a Magyar Anime Társaságnak hála 2014-2017 években lehetőségem volt Manga rajzworkshop sorozatot szervezni, hogy segíthessem itthon az alkotni vágyó fiatalokat. Azóta is lelkesen ragadom meg az ilyen alkalmakat. 😀

13.15-14.00 Érzelmek megjelenítése az arcmimikában – Manga workshop Farkas Katalin Milával 2

Manga arcok, a realisztikustól a chibikig! Tarts velünk, és próbáld ki magad a játékos rajzfeladatokban, sorra vesszük, hogyan tudjuk átadni karaktereink érzelmeit!

Várunk szeretettel minden lelkes kezdő alkotót, aki szereti a kihívásokat! A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, életkori megkötés vagy létszámkorlát nincsen. Rajzeszközöket biztosítunk, de nyugodtan hozd magaddal a kedvenc ceruzáidat és tollaidat!

13.30-15.00 A forgatókönyvtől az oldalvázlatig – középhaladó/haladó képregényes workshop Tondora Judittal, a DC rajzolójával

Ha kísérleteztél már képregényrajzolással, tele a fiókod/meghajtód vázlatokkal és ötletekkel, Tondora Judit workshopján a helyed. A workshop az amerikai mainstream képregény esztétika elvei alapján vázlatolásra, thumnbnail és sketch rajzolásra fókuszál, és ha jut idő, némi karaktertervezéssel zárul. A workshopra kérjük, hogy teljsen kezdő rajzolók ne jelentkezzenek (majd jövőre!)

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy hozd magaddal a kedvenc rajzeszközeidet.

Judit több mint tíz éve rajzol képregényeket, gyerekkönyveket, edukációs kiadványokat, készít címlapokat, posztereket, játékokat, storyboardokat – gyakorlatilag mindent, amit lehet illusztrálni. A Disney és a Scolastic több projektjén dolgozott/dolgozik, rajzolt Wonder Womant a DC Comicsnak, Star Treket a CBS Studios-nak, illusztrált Nike, Dynamite Entertainment, Benchmark kiadványokat is. Egyik legutóbbi munkája egy rövid képregény a Beastie Boys Bookban, ami a New York Times Bestseller lista első helyére is felkerült. Világszerte az Astound US Illustrators Agency képviseli. További információ: judittondoraart.com

14.00-16.00 Rajzos játszótér – improvizációs workshop felnőtteknek Benczédi Anna Júliával, A vízitündér Alfabéta-díjas rajzolójával

Játékos foglalkozás képregényalkotóknak és értékelőknek, vizuális gondolkodóknak. Előzetes rajztudás nem szükséges. Ezen a workshopon a történetvezetés lép előtérbe, olyan feladatok és kihívások segítségével, amik a képkockán kívüli gondolkodást bátorítják. 

Kollaboratív, többkezes képregényalkotás maximum 12 fős csoportban. Rajzeszközöket biztosítunk, de nyugodtan hozd magaddal a kedvenc ceruzáidat és tollaidat!

Anna kolozsvári illusztrátor és képregényalkotó. Amióta tudja magát képregényeket rajzol, tíz éve komolyabban, néha profi szinten. A  Vízitündér című folytatásos képregény egyik alkotója, balkezes, de jobb lábas. A szokatlan és kreatív képi megoldások nagy rajongója. Talán azt szereti a legjobban a képregényekben, hogy bárki, aki egy ceruzát és egy okostelefont birtokol, nekikezdhet történeteket rajzolni és kiadni, és ettől nagyon sokoldalú és izgalmas a médium.